Αναρτήσεις

Msb Tips

Βελτιώστε την αίσθηση και τεχνική σας με το νερό χρησιμοποιώντας χεράκια .


Τα χεράκια βγαίνουν σε πολλά σχήματα και μεγέθη, σε όλα υπάρχουν λουρἀκια  με σιλικόνη ή καουτσούκ που συγκρατούν τα δάχτυλα σας και τους καρπούς σας πάνω στα χεράκια . Προτείνω στους κολυμβητές πριν από τη χρήση τους να αφαιρέσουν  τα λουράκια απο το σημείο των καρπων.

 Γιατί; 

Διότι, αν έχετε κακή τεχνική όπως π.χ. πεύτει ο αγκώνας, τα λουράκια στο καρπό σας ¨βοηθούν¨ να διαιωνίσετε αυτην την λανθασμένη κίνηση. Αφαίρόντας  τα λουράκια του καρπού  αναγκάζεστε να κρατήσετε σταθερή την πίεση του νερού στο χεράκι  χρησιμοποιώντας τους αγκώνες ψηλά . Αν είστε  κουρασμένοι η απλά τεμπελιάζετε και πεύτει ο αγκώνας τα χεράκια θα ξεκολήσουν απο την παλάμη σας και θα δημιουργήσουν μεγάλη αντἰσταση ή θα βγοὐν τελείως. Για να μην χάσετε τα χεράκια σας θα πρέπει να πιεστείτε να έχετε την σωστή τροχιά κίνησης που συνεπάγετε καλύτερης τεχνικής και αίσθησης με το νερό .Σε κολυμβητές που δεν έχουν κολυμπήσει πολλά χιλιόμετρα ή δεν εἰναι τόσο εξοικειωμένοι  με τα χεράκια θα πρότεινα αρχικά πιό αργές χεριές και να επικεντρώνεστε στο σωστό κύκλο χεριάς.

"πως βοηθάνε το ρούχα συμπίεσης στην ξεκούραση του κολυμβητή "«Κάθε πότε πρέπει να αντικαθιστώ τα αθλητικά μου παπούτσια;»

Το τρέξιμο και η άσκηση με παλιά ή φθαρμένα παπούτσια είναι μια κοινή αίτια πρόκλησης τραυματισμών που δυστυχώς αρκετοί δε γνωρίζουν. Όλα τα αθλητικά παπούτσια ανάλογα με τη χρήση και την ανατομία σας μετά από κάποια χρήση χάνουν την ιδιότητα της απορρόφησης των κραδασμών, μειώνεται η προστασία και η υποστήριξη που σας παρέχουν γεγονός που αυξάνει το ρίσκο για τραυματισμούς και πόνους. Συνεχίζοντας να τρέχετε και να ασκείστε με τα «φθαρμένα» σας παπούτσια καταπονείτε τα πόδια και τις αρθρώσεις  που πλέον δεν προστατεύονται  από το παπούτσι, οδηγώντας μέχρι και σε ρήξη Αχίλλειου πτέρνας και άλλες ιατρικές και ορθοπεδικές παθήσεις. Οι ορθοπεδικοί δυστυχώς δεν μπορούν και δεν οφείλουν να γνωρίζουν πότε ακριβώς αγοράσατε τα αθλητικά σας παπούτσια και πόσο τα έχετε χρησιμοποιήσει και εάν έχουν φθαρεί. Αυτές τις υπηρεσίες και συμβουλές είναι κρίσιμο και απαραίτητο να τις αναζητάτε από εξειδικευμένο κατάστημα για τρέξιμο, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει εκτός των άλλων να βρείτε και το κατάλληλο παπούτσι ανάλογα με τις ανάγκες και την ανατομία του ποδιού σας. Εν ολίγοις, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να προλάβετε πολλαπλά και σοβαρά είδη τραυματισμών είναι να αντικαταστήσετε τα παπούτσια σας την κατάλληλη στιγμή και όταν πλέον είναι «φθαρμένα».
Τώρα, πώς θα καταλαβαίνετε ότι τα αθλητικά παπούτσια σας είναι για απόσυρση; Καταρχάς, είναι λάθος να χρησιμοποιείτε ως γνώμονα την όψη της σόλας των παπουτσιών σας για να καθορίσει εάν θα πρέπει να τα αντικαταστήσετε. Και αυτό γιατί, το κομμάτι της ενδιάμεσης σόλας, το οποίο  προσφέρει απορρόφηση κραδασμών, υποστήριξη και σταθερότητα στο πόδι, συνήθως διασπάται πολύ πριν το κάτω μέρος της σόλας παρουσιάσει σημαντικές ενδείξεις φθοράς. Εάν έχετε αισθανθεί μυϊκή κόπωση, πόνους στις κνήμες, ή στις αρθρώσεις σας - ειδικά τα γόνατά σας - μπορεί να φοράτε παπούτσια που δεν σας παρέχουν πλέον επαρκή απορρόφηση των κραδασμών.
Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να αντικαθιστάτε τα αθλητικά σας παπούτσια κάθε 500-600 χλμ. ανάλογα με το στυλ του τρεξίματός σας, το σωματικό σας βάρος, και την επιφάνεια πάνω στην οποία τρέχετε ή αθλείστε. Μικρόσωμοι και με λίγα κιλά δρομείς μπορούν να πάρουν νέα παπούτσια για τρέξιμο στα 600 χλμ., ενώ πιο μεγαλόσωμοι, ψηλοί ή βαρύτεροι δρομείς θα πρέπει να αντικαθιστούν τα παπούτσια πιο κοντά στα 500 χλμ, λόγω της μεγαλύτερης πίεσης κατά την πρόσφυση με το έδαφος. Αν τρέχετε σε ανώμαλους δρόμους ή στο βουνό, θα πρέπει να αντικαταστήσετε τα παπούτσια σας νωρίτερα πχ. από ό, τι αν κυρίως τρέχετε σε διάδρομο. Φυσικά και το τρέξιμο στο δρόμο οδηγεί στην ταχύτερη αντικατάσταση των παπουτσιών σας από ότι το τρέξιμο σε εσωτερικό χώρο γυμναστηρίου ή διάδρομο.
Για να παρακολουθείτε το πότε πρέπει να αλλάζετε τα αθλητικά σας παπούτσια ως λύση σας προτείνουμε να σημειώνετε στο ημερολόγιό σας όταν αγοράζετε ένα νέο ζευγάρι παπούτσια για τρέξιμο ή άσκηση, ώστε να θυμόσαστε πότε πρέπει να τα αντικαταστήσετε. Καλό είναι να καταγράφετε και τα χιλιόμετρα που έχετε διανύσει με τα κάθε νέο σας ζευγάρι παπουτσιών. Ένας μέσος άνθρωπος που τρέχει ή περπατάει 5χιλιόμετρα περίπου τη μέρα πρέπει να αλλάξει τα παπούτσια του κάθε 5 μήνες περίπου. Γενικώς, όλα τα αθλητικά παπούτσια έχουν εγγύηση ζωής 3-6 μήνες ανάλογα φυσικά όπως προ-είπαμε με τη χρήση και την ανατομία του καθενός είτε ασκείται είτε όχι. Τέλος, γράφοντας την ημερομηνία αγοράς του παπουτσιού σας στο εσωτερικό της γλώσσας του κάθε παπουτσιού είναι ένας άλλος καλός τρόπος που θα βοηθήσει να θυμόσαστε το πότε ξεκινήσατε να τα χρησιμοποιείτε.
Τέλος, περίπου στα μισά της «ζωής» των παπουτσιών σας, ίσως να θέλετε να αγοράσετε ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια για το τρέξιμο για να τα χρησιμοποιείτε εναλλάξ στα τρεξίματα. Τα παπούτσια σας έτσι θα «ξεκουράζονται» και θα επανέρχονται στην αρχική τους κατάσταση με αποτέλεσμα να σας διαρκούν περισσότερο. Επίσης, αγοράζοντας το δεύτερο ζευγάρι θα έχετε και ένα σημείο αναφοράς και σύγκρισης το οποίο θα σας βοηθήσει να παρατηρήσετε το πότε τα παλιά σας παπούτσια είναι έτοιμα να αντικατασταθούν.

www.msbswim.com
LIKE US @ http://www.facebook.com/makesportsbetter


THE SWIMMING BENEFITS !

Ever wondered what perhaps the best form of exercise is ? Don't go too far. The answer is: Swimming! 
Don't be surprised, because swimming can help you workout your whole body simultaneously, making you gain a better fitness level without worrying about heavy injuries. There is no real impact in the water so it is much safer on your bones, joints and muscles to swim rather than doing another form of exercise. 

Also, the water adds resistance to each of your stroke movement, which means it can have you burn as much as 500 calories/hour, or even more ! Moreover, swimming is a sport where you need much less equipment to start training. At the end of the day, you only need a swimsuit, a pair of goggles, a swim-cap and flip-flops to go for a swim, which of course cost a lot less than the equipment needed for other sports. Of course, we have all that need for swimming here at Msb makesportsbetter and www.msbswim.com, making things even easier for you :) 

Last but not least, it is very important for all people to learn how to swim because the percentage of unwanted drowns throughout the globe are quite high. At its best, swimming should be learned from a young age, when it is much easier to not fear the water, but whatever the age swimming is a great form of exercise which takes anyone a step further once he or she is in the water ! You feel free, one with the water and that anything can be accomplished with your body and strength ! As we all say: SWIM 4 LIFE !   

www.makesportsbetter.com
www.msbswim.com
LIKE US @ http://facebook.com/makesportsbetterΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Αναρωτηθἠκατε ποτέ ποια είναι ίσως η καλύτερη μορφή εκγύμνασης; Μη ψάχνετε πολύ ώρα την απάντηση. Φυσικά πρόκειται για την κολύμβηση !
Όπως πολύ σωστά δείχνει και το παραπάνω infographic, η κολύμβηση σας βοηθάει να γυμνάσετε ομοιόμορφα και ταυτόχρονα όλο σας το σώμα, βελτιώνοντας έτσι πιο αποτελεσματικά την φυσική σας κατάσταση χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για βαρείς τραυματισμούς. Καθώς δεν υπάρχει ουσιαστική τριβή όταν κολυμπάμε, τα κόκκαλα, οι τένοντες, χόνδροι και μύες είναι πιο προστατευμένοι από ό,τι όταν προπονούμαστε σε κάποιο άλλο άθλημα. 

Ακόμη, το νέρο προσθέτει αντίσταση στο σώμα μας κάνοντας το πιο ῾δύσκολο῾ για εμάς να κινηθούμε βοηθώντας έτσι να κάψουμ έως και 500 θερμίδες ανά ώρα, ίσως και περισσότερες κάποιες φορές. Επιπρόσθετα, το άθλημα της κολύμβησης απαιτεί τα λιγότερα είδη εξοπλισμού σε σχέση με άλλα αθλήματα, για να αρχίσετε να κολυμπάτε. Τα πιο σημαντικά είναι να διαθέτετε ένα μαγιό, γυαλάκια, σκουφάκι και σαγιονάρες κολύμβησης και είσαστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να κολυμπάτε ! Φυσικά και εμείς στο Msb makesportsbetter και www.msbswim.com το κάνουμε ακόμη πιο εύκολο για εσάς να ασχοληθείτε με την κολύμβηση σε οποιοδήποτε επίπεδο θέλετε, παρέχοντάς σας τις καλύτερες και πιο εξειδικευμένες εταιρίες και προϊόντα ανάλογα με τις ανάγκες σας :)

Τέλος, δυστυχώς έπειτα από έρευνες που έχουν διεξαχθεί, ετησίως τα ποσοστά πνιγμών παγκοσμίως παραμένουν υψηλά. Είναι σημαντικό επομένως να μαθαίνουν να κολυμπούν όλοι και ιδίως από μικρή ηλικία. Το καλύτερο θα ήταν να εἰναι και κομμάτι συνυφασμένο με την εκπαίδευση στα σχολεία. Ένα είναι το σίγουρο: Ότι η επαφή με το νερό είναι κάτι μαγικό, κάτι μυστηριώδες, που μας κάνει να νιώθουμε ότι όλα είναι δυνατά, ότι είμαστε ῾ελεύθεροι῾ και ῾ένα῾ με το νερό ! Όπως συνηθίζουμε να λέμε και εμείς στο Msb makesportsbetter: Swim 4 Life= Κολυμπήστε για τη ζωή και για μια ζωή !!!

www.makesportsbetter.com
www.msbswim.com

"ΔΙΑ-ΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΥΡΙΑΝΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ"
Ενόψει του Χειμερινού Πρωταθλήματος Προαγωνιστικών Κατηγοριών Κολύμβησης (10-12 ετών) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (7-9/3/2014) το Msb Makesportsbetter μέσω του www.makesportsbetter.com θέλει πρώτα από όλα να συγχαρεί όλα τα παιδιά και όσους τους συμπαραστάθηκαν όλο το χειμώνα σε αυτή τους την προσπάθεια ως αθλητές και να ευχηθεί καλή επιτυχία στους ίδιους αλλά και στην διεξαγωγή των αγώνων. 

Η σημασία αυτών των αγώνων είναι κυρίως για την μύηση των παιδιών στο πνεύμα και την νοοτροπία του αθλητή που είναι: Η καλλιέργεια σεβασμού προς τον συναθλητή και φίλο, προς τον προπονητή και προς το γενικότερο χώρο και περιβάλλον του αθλητισμού, προς τους χώρους εκγύμνασης και το κολυμβητήριο. Οι αγώνες Προαγωνιστικών Κατηγοριών  δίνουν την ευκαιρία σε γονείς και παιδιά να γνωρίσουν "σε μήκος και σε πλάτος" του φίλους της κολύμβησης ανά την Ελλάδα, πράγμα που βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν ουσιαστική κοινωνικοποίηση από μικρή ηλικία. Αμέτρητοι είναι οι φίλοι και συναθλητές που θα παραμείνουν στο πλάι των παιδιών σας, δημιουργώντας "φιλίες ζωής" αλλά και μέσα από προκλήσεις που μπορεί να προκύψουν με άλλα παιδιά το παιδί σας θα μάθει από μικρή ηλικία να δουλέψει την αυτοπεποίθησή του, τον αυτοσεβασμό του αλλά και το να παλεύει για ένα δικό του στόχο με συμμάχους αλλά και αναμένοντας και ξεπερνώντας και τυχόν εμπόδια. Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι.

Η κολύμβηση είναι αδιάψευστα από τα ωραιότερα αθλήματα γιατί πέρα από το ότι γυμνάζει και πλάθει όλο το σώμα χωρίς να τραυματίζει, πέρα από το ότι και εμείς ασχολούμαστε και κολυμπάμε χρόνια ολόκληρα, είναι ταυτόχρονα ένα ατομικό αλλά και ομαδικό άθλημα. Πράγματι, η κολύμβηση βοηθά τους μικρούς αθλητές να στοχεύουν από νεαρή ηλικία, να είναι πιο συγκεντρωμένοι, και από πραγματικά παραδείγματα κολυμβητών ακόμη και στις επιδόσεις στο σχολείο (βλέπε Phelps). Οι αγώνες βοηθούν τα παιδιά στο να ξεδιπλώσουν όλα τα ταλέντα και τις προσπάθειες που κατέβαλλαν όλο το χειμώνα και να αναδείξουν τον ηγετικό τους χαρακτήρα. Από την άλλη, θα κληθούν να πράξουν όπως και στις προπονήσεις τους και σε ομαδικό επίπεδο, συμπαραστεκόμενοι σε συναθλητές της ομάδας τους και μη, παίρνοντας μέρος σε σκυταλοδρομίες αλλά και λειτουργώντας ως αναπόσπαστο κομμάτι ενός συνόλου είτε αυτό ονομάζεται ομάδα, είτε ονομάζεται ηλικιακή κατηγορία, είτε ονομάζεται σύνολο των κολυμβητών. 

Οι αγώνες δίνουν αξία και επιβραβεὐουν όλα αυτά τα παιδιά για την διαπαιδαγώγηση, την κοινωνικοποίηση και την αθλητική γαλούχηση που λαμβάνουν καθημερινά μέσα από τις προπονήσεις τους. Γι᾽αυτό μη τους στερείτε τη χαρά της συμμετοχής, γιατί έτσι γεννιούνται όχοι μόνο αθλητές αλλά και πρωταθλητές ! Καλή επιτυχία λοιπόν στους πρωταθλητές του αύριο, στους πρωταθλητές της ζωής !! 

www.makesportsbetter.com
www.msbswim.com
"Creating Tomorrow's Champions"

In view of the Winter Pre-Age Group (10-12 yrs.) in Athens and Thessaloniki, Greece (7-9/3/2014) Msb Makesportsbetter via www.makesportsbetter.com, first of all wants to congratulate all the young swimmers and all those who stood by them during their winter training efforts and wish good luck to them and to the games.

The importance of these competitions is that they introduce pre-puberty categories with the spirit and mindset of an athlete, such as: Respect towards the teammate and friend, towards the coach and the general environment of sports from training facilities and swimming pools. These Winter Pre-Age Group Swimming Competitions provide an parents and children with the opportunity to meet new people and make friends from the "swimming family" across the country, which helps young swimmers develop meaningful socialization skills from an early age. Countless friends and teammates will remain by your child's side, creating "lifelong friendship" bonds but also through challenges that may arise with other children, your child will learn from an early age to work on self-confidence, self-esteem and work on a personal goal knowing it has "allies" and support but also obstacles to surpass and defy. All this is part of the game. 

Undoubtedly, swimming is one of the best forms of exercise, training the whole body without injuries, and beyond the fact that even we at "Msb makesportsbetter" love swimming and have been part of it and swim for years now, this sport is both an individual and team sport. Swimming can develop a youth's team member and leadership qualities unlike any other sport. Indeed, it helps young athletes aim towards a specific goal at a young age, to be more focused and mature, and through real examples of swimmers to even improve in school performance (Phelps and ADHD). Pre-Age Group competitions help children unleash all their talents and efforts deployed throughout winter and demonstrate their off their leadership capabilities. On the other hand, these young swimmers will also be "asked" to work just as during training, at a group level, by being true teammates towards their fellow athletes and friends of their team and not only, by taking part in relay races and serving as an integral part of a set or group whether it is their team or club, their age category or as part of the swimming family as a whole.  

Competitions give value and reward all these young swimmers for the efforts and sportsmanship education, and socializing they receive daily through their workouts. Therefore, do not deprive them of the joy of participation, because this is how not only athletes are born but also champions ! So good luck to "tomorrow's champions", the champions of life !

www.msbswim.com
www.makesportsbetter.com


ΕΝΑΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ


Καθημερινά νιώθουμε και ζούμε τις ανάγκες και τις απορίες των κολυμβητών και των γονιών τους που ρωτούν για το ποιο αγωνιστικό μαγιό είναι το ῾καλύτερο῾, ποιο είναι πιο ῾ανθεκτικό῾, ποιο θα είναι πιο βολικό για τον κολυμβητή και πολλά άλλα. Απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις ξεκάθαρα δεν υπάρχουν διότι όλα τα αγωνιστικά μαγιό όλων των εταιριών είναι φτιαγμένα και κατασκευασμένα με τις πιο καινοτόμες και προηγμένες τεχνολογικές μεθόδους που είναι διεθνώς πατενταρισμένες. Όλα τα αγωνιστικά μαγιό που επιλέγουμε στο Msb makesportsbetter έπειτα από πολυετή εμπειρία και αδιάκοπη ενασχόληση και αγάπη για την κολύμβηση είναι πάντα εγγυημένα όσον αφορά την αξία και την ποιὀτητα που σας παρέχουν. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένες όλες οι εταιρίες με διαφήμιση και χορηγίες σε αγώνες Παγκοσμίου και Ολυμπιακού επιπέδου. 

Μπορεί όπως προαναφέραμε να μην υπάρχουν απαντήσεις ξεκάθαρες στις παραπάνω ερωτήσεις, ωστόσο είμαστε σε θέση να σας συμβουλεύσουμε για το τι ίσως ενδείκνυται σε περιπτώσεις που ο κολυμβητής είναι νέος στις αγωνιστικές κατηγορίες και χρειάζεται μικρό νούμερο, άπειρος στο να δοκιμάζει αγωνιστικά μαγιό ή χρειάζεται αγωνιστικό μαγιό σε πολύ προσιτή τιμή. 

Στο άρθρο αυτό θα σας μιλήσουμε συγκεκριμένα για το DIANA Submarine Vega στο ανδρικό του μοντέλο. Φυσικά, επειδή πρόκειται για αγωνσιτικό μαγιό ισχύουν όλα τα χαρακτηριστικά πλεονεκτήματα όπως το ότι προσδίδει υδροδυναμικό σχήμα στον κολυμβητή πετυχαίνοντας μείωση των αντιστάσεων, συμπιέζει τους μύες με τρόπο αποδοτικό μέσα στο νερό και τέλος δίνει την θετική αίσθηση της επιπλευσιμότητας μέσα στο νερό που βοηθάει τον κολυμβητή να παραμένει ψηλά στο νερό. 

Τώρα, το συγκεκριμένο αγωνιστικό μαγιό DIANA Submarine Vega είναι από τα πιο ῾ανθεκτικά῾ του είδους, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι δεν είναι εύθραυστα και πως δε χρήζουν προσοχής. Σε σύγκιση με άλλα αγωνιστικά του είδους μπορούν να κρατηθούν για περισσότερες κούρσες χωρίς να έχει το ίδιο ποσοστό άγχος ο κολυμβητής για το αν θα του σκιστεί όπως άλλα αγωνιστικά μαγιό. Το θετικὀ επίσης με το DIANA Submarine Vega είναι ότι ρυθμός που φθείρεται είναι συνήθως πιο αργός από ό,τι σε άλλα αντίστοιχα αγωνιστικά μαγιό. Επιπρόσθετα, διατίθεται έπειτα από δική μας πρωτοβουλία σε πολύ μικρά νούμερα, οπότε είναι κατάλληλα στα νούμερα ακόμη και για μικρόσωμους κολυμβητές ή νέους στη αγωνιστική κατηγορία. Όπως είπαμε και σε προηγούμενο άρθρο, δεν είναι όλα τα αγωνιστικά μαγιό για όλους τους σωματότυπους και τα ύψη, επομένως θα πρέπει να επιλέξετε το αγωνιστικό μαγιό που σας ταιριάζει την στιγμή που το αγοράζετε και το χρειάζεστε έτσι ώστε να είναι σφιχτό στο σώμα και να αποδίδει το μέγιστο μέσα στο νερό. 

Ένα πολύ θετικό του DIANA Submarine Vega είναι ότι φοριέται σχετικά εύκολα συγκριτικά με άλλα αγωνιστικά μαγιό και έτσι μειώνεται κατά κάποιο τρόπο και το ρίσκο για τον κολυμβητή να του σκιστεί, πράγμα πολύ σημαντικό ειδικά για κάποιον που δεν έχει εμπειρία να φοράει αγωνιστικά μαγιό. Τέλος, το DIANA Submarine Vega είναι από τα πιο οικονομικά αγωνιστικά μαγιό και σίγουρα εκτός της τιμής επιφέρουν γνώση, εξειδίκευση, τεχνογνωσία και αποδοτικότητα. 

Χαρακτηριστικά DIANA Submarine Vega
*Ελευθερία Κινήσεων, Συμπίεση Μυών, Βέλτιστη Επιπλευσιμότητα, Καλύτερο Γλίστρημα μέσα στο νερό
Για περισσότερες πληροφορίες ή ερωτήσεις σχετικά με τη DIANA μπορείτε ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας. 
L.T.
Msb Makesportsbetter
www.makesportsbetter.com
www.msbswim.com


"DIANA Submarine Vega: A STANDARD OF ITS KIND"


Everyday we listen to and feel the needs and queries of competitive swimmers and their parents asking about which racing swimsuit is the "best", which is more durable, which will be more convenient for the swimmer and so on. Of course, there are no real answers to these questions because all brands' racing and competition swimsuits are made and manufactured with the most innovative and advanced technological methods and are internationally patented. Msb makesportsbetter chooses all its competition swimsuits and brands after years of experience and continuous involvement and love for swimming and our products and services are always guaranteed in terms of value and quality. All our competition swimwear are from internationally recognized companies that advertise and sponsor World and Olympic level swimmers and competitions.
As already mentioned there may not be clear answers to the above questions mentioned, but we are able to advise you on what may be appropriate in cases where the swimmer is new to racing Age Group categories and need small sizes, or inexperienced in trying on racing swimsuits or need a competition swimsuit at a very affordable price.
In this article we will talk specifically about the DIANA Submarine Vega jammer. Naturally, as with all competition swimsuits it provides the features and advantages of the hydrodynamic shape helping the swimmer achieve maximum drag reduction, effective muscle compression and finally gives a positive feeling of "buoyancy" in the water helping the swimmer to remain at the surface.
Now, the DIANA Submarine Vega competition swimsuit is one of the most long-lasting of its kind, but of course this does not mean that it is not fragile and that it does not deserve attention and care. Compared to other competition swimsuits it can last you for more races which reduces the percentage of anxiety for the swimmer each time he or she tries it on. Moreover, after our own initiative the DIANA Submarine Vega is now available in small sizes as well, so the numbers are even suitable for petite or young swimmers in age-group racing. As we have mentioned in a previous article, not all racing swimsuits are for all body types and heights, so you need to choose the racing swimsuit that fits you best when you are buying it so it can be tight on the body and deliver its features at its maximum in the water.
Since the DIANA Submarine Vega is worn relatively "easy" in comparison to other racing swimsuits, it reduces the risk of tearing while wearing it, which is very important especially for someone who is young or has little to no experience in wearing racing swimsuits. Finally, the DIANA Submarine Vega is one of the most economical racing swimsuits on the competitive swimwear market and definitely makes it worth its cost combining specialized knowledge, DIANA's manufacturing skills, high technological expertise and unmatched efficiency.
Features of the DIANA Submarine Vega
* Freedom of Movement, Muscle Compression, Optimal buoyancy, Best Slide into the water
For more information or questions about DIANA feel free to contact us.
L.T.
Msb makesportsbetter
www.makesportsbetter.com
www.msbswim.com

ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Προμηθευτείτε το αγωνιστικό σας μαγιό και σκίστε τα "νερά" !


Ο όρος αγωνιστικό μαγιό αναφέρεται γενικά στο μαγιό που χρησιμοποιείται στην κλασσική κολύμβηση, το τρίαθλο, την ανοιχτή θάλασσα και την τεχνική κολύμβηση. Σε αυτό το άρθρο ωστόσο, θα μιλήσουμε για αγωνιστικά μαγιό που απευθύνονται σε κολυμβητές πισίνας, αφού η υπόσταση και η φιλοσοφία πίσω από τα αγωνιστικά μαγιό τριάθλου και ανοιχτής θάλασσας ανταγωνισμού είναι διαφορετικές.

Όλες οι τελευταίες εκδόσεις αγωνιστικών μαγιό εγγυώνται στους κολυμβητές την αναμφισβήτητη καινοτομία τους και τα τεχνολογικά προηγμένα υλικά τους, φτιαγμένα με σκοπό να αγκαλιάζουν σφιχτά το σώμα παρέχοντας υψηλή συμπίεση στου μύες και υδροδυναμικό σχήμα στο σώμα για αυξημένη ταχύτητα και "ελαφριά" αίσθηση στο νερό.

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας προκειμένου ένας κολυμβητής/τρια να επωφεληθεί από τα παραπάνω πλεονεκτήματα είναι να βρει το σωστό μέγεθος αγωνιστικού μαγιό να αγοράσει είτε  αυτό γίνεται διαδικτυακά είτε από ένα παραδοσιακό κατάστημα. Για το λόγο αυτό, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει να αγοράσετε από ένα κατάστημα που έχει εμπειρία με αγωνιστικά μαγιό ανταγωνισμό και να ζητήσετε συμβουλές και τις οδηγίες, ειδικά αν είναι η πρώτη φορά που αγοράζετε αγωνιστικό μαγιό. Τα αγωνιστικά μαγιό λόγω των ελαφριών και καινοτόμων υλικών, της ύφανσης και του σκοπού που επιτελούν είναι πολύ εύθραυστα και μπορεί να σκιστούν ανά πάσα στιγμή ανεξάρτητα αν έχει φορεθεί σε αγώνα, με κακή χρήση ή και λόγω απειρίας. Επίσης, μην πιστεύετε το μύθο που λέει ότι αγοράζοντας το αγωνιστικό μαγιό σε μεγαλύτερο μέγεθος απ' ό,τι χρειάζεται θα σας διαρκέσει περισσότερο. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε ένα αγωνιστικό μαγιό είναι ελαφριά και λεπτά και ως εκ τούτου προορίζονται για περιορισμένο αριθμό αγώνων. Επομένως αν έχετε αγοράσει ένα αγωνιστικό μαγιό σε μεγαλύτερο μέγεθος αυτό σημαίνει ότι θα "ανοίξει" έπειτα από τη πρώτη χρήση και θα καταντήσει να είναι πολύ μεγάλο για σας, χάνοντας την αρχική "κατάστασή" του και τα πλεονεκτήματά του. Το χειρότερο από όλα είναι ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα σας, το "μεγάλο" αγωνιστικό μαγιό θα γεμίσει με νερό και θα αυξήσει την αίσθηση της αντίστασης μέσα στο νερό. Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμόσαστε είναι ότι το αγωνιστικό μαγιό σας πρέπει να είναι πολύ σφιχτό όταν το αγοράζετε. Θα πρέπει να είναι αρκετά σφιχτό για να μπορείτε να το φορέσετε μεταξύ 12-30 λεπτών, ανάλογα με την εμπειρία σας. Φυσικά μετά την πρώτη φορά που θα το φορέστε θα πάρει τη φόρμα του σώματός σας και θα το φοράτε πιο εύκολα. 

Επίσης, το αγωνιστικό σας μαγιό δεν θα πρέπει να κάνει "ζάρες" όταν το φοράτε και θα πρέπει να αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να το φορέσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θυμηθείτε ότι θα το φορέσετε μόνο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα δηλαδή για λίγα δευτερόλεπτα ή έως και 10-15 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να μένετε αρκετή ώρα φορώντας το αγωνιστικό μαγιό σας. Υπάρχουν βέβαια πολλές συμβουλές για το πώς να διατηρήσετε το αγωνιστικό μαγιό σας σε καλή κατάσταση. Αν ασχολείστε με τον κολύμβηση, αγοράζοντας το σωστό αγωνιστικό μαγιό θα σας κάνει να νιώθετε καλύτερα και πιο ψηλά μέσα στο νερό και θα σας βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων σας. Για περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές επικοινωνήστε μαζί μας στο Facebook στο Msb makesportsbetter.

Για να σας βοηθήσουμε  να πάρετε μια ιδέα του τι υπάρχει στην αγορά των αγωνιστικών μαγιό αυτήν την εβδομάδα σας παρουσιάσουμε το ARENA Carbon Pro Mark 2. Παρακάτω το βλέπετε στο ανδρικό αλλά και στο γυναικείο σχέδιο. Το συγκεκριμένο αγωνιστικό μαγιό είναι εγκεκριμένο από τη FINA για αγώνες κολύμβησης. Το ARENA Carbon Pro 2 είναι ένα εξειδικευμένο και πετυχημένο αγωνιστικό μαγιό που χρησιμοποιεί μείγμα από ίνες-κυψέλες ανθρακο-νήμματος και παρέχει τη βέλτιστη αίσθηση "δύναμης", πλευστικότητας και ευκινησίας για τον κολυμβητή. Είναι το πρώτο αγωνιστικό μαγιό που ενσωματώνει σε μικρο-κυψέλες ανθρακό-νημμα το οποίο είναι ελαφρύ και πετυχαίνει "έξυπνη" συμπίεση των μυών.

Η συμπίεση που προσφέρει ένα αγωνιστικό μαγιό σχετίζεται με την αυξημένη απόδοση των μυών, την αποτελεσματικότητα και τη δύναμη μέσα στο νερό. Το Carbon Pro 2 όντας ένα υψηλής συμπίεσης μαγιό είναι ιδανικό για κολυμβητές ειδικά μικρών και μεσαίων αποστάσεων. Είναι η ελίτ ανάμεσα στα ελίτ αγωνιστικά μαγιό, που θα σας παρέχει αυξημένη ισχύ, ελαφριά αίσθηση στο νερό και το λιγότερο ποσοστό αντίστασης. Θυμηθείτε είμαστε πάντα εδώ για να σας βοηθήσουμε αφού είμαστε επίσης χρόνια κολυμβητές και διαθέτουμε πολυετή εμπειρίας με αγωνιστικά μαγιό.Το ARENA Carbon Pro 2 είναι διαθέσιμο στο Msb makesportsbetter και www.msbswim.com σε Μπλε, Κόκκινο - Φούξια, Γκρι , Πορτοκαλί χρώματα. Για παραγγελίες ή περισσότερες συμβουλές για το ARENA Carbon Pro Mark 2, ή για οποιοδήποτε άλλη ερώτηση μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Msb makesportsbetter
www.msbswim.com
http://www.facebook.com/makesportsbetter
Vas . Όλγας 177 , Θεσσαλονίκη , Ελλάδα
Τηλ. : . +30 2310 429149Racing Season Starts
So pack your competition swimsuit and hit the water!

Competition swimwear generally refers to the swimsuit and equipment used in aquatic sports of swimming, triathlon, open water and fin swimming. In this article we will be talking about competition swimwear for swimmers, since the material and philosophy behind triathlon and open water competition swimsuits is different.

All latest competition swimsuits guarantee swimmers of their unquestionable innovative and technologically advanced materials, designed to hug the body tightly and provide muscle compression and hydrodynamic shape for increased speed and “light-feel” in the water.

A very important factor in order for a swimmer to gain the above advantages is to find the correct size to purchase whether it is online or from a traditional store. For that reason, make sure you are choosing to buy from a store that has experience with competition swimwear and ask for consultation and guidance, especially if it is your first time buying one. Remember competition swimsuits are very fragile and can tear at any time if you are not careful with it or if it has been worn for a while. Also, avoid the myth saying that if you buy the competition swimsuit at a slightly larger size it will last you longer. The materials used on a competition swimsuit are delicate and thus are made for limited races. So even if you buy a slightly larger size it only means that it will stretch out to become big on you, losing its initial state and advantages. Worst part of all is that during your race the competition swimsuit will fill with water and increase your drag. The important thing to remember is that your competition swimwear MUST BE TIGHT TIGHT TIGHT when you buy it. It should be tight enough for you to put it on between 12-30 minutes depending on your experience. Of course after you wear your competition swimsuit for one time it will automatically take the shape of your body thus resulting in you putting it on easier the second time.

Your competition swimsuit should not have wrinkles when you are wearing it and it should have you feeling like you cannot wear it for a long time. Remember you will only wear it during a race of a few seconds up to 10-15 minutes.  This means that you should also not walk around with your competition swimsuit for a long time prior or post race. It is not good for you or for the swimsuit to do so. There are of course many tips on how to keep your competition swimsuit in top shape. If you are a competitive swimmer purchasing the right competition swimsuit will have you feeling better in the water achieving your goals. For more information and consultation contact us on Facebook at Msb makesportsbetter.

To help you get a gist of what exists on the competition swimsuit market this week we will be featuring the ARENA Carbon Pro Mark 2 Edition swimsuit. You can see it below in the men’s jammer and women’s full body cut. This swimsuit is FINA approved for swimming competitions. The ARENA Carbon Pro 2 is a powerful suit that uses a mix of carbon fibre and high stretch elastomer yarns to provide optimum strength and mobility for the swimmer. It is the first racing swimsuit integrating a carbon cage to deliver intelligent muscle compression, combines with unprecedented fit.

Compression in a competition swimsuit is associated with increased support, efficiency and power. Being a high compression suit it is ideal for shorter course swimmers. It is the elite of the elite competition swimsuits, suit that will have you hit the water with increased power, smoothness and with the least percentage of drag. Remember we are always here to help you out since we are also competitive swimmers and have years of experience with competition swimwear.

The ARENA Carbon Pro 2 is available at Msb makesportsbetter and www.msbswim.com in Blue, Red-Fucshia, Grey, Orange colors. For orders or more consultation on the ARENA Carbon Pro Mark 2 don’t hesitate to contact us.

Msb makesportsbetter
http://www.facebook.com/makesportsbetter
Vas. Olgas 177, Thessaloniki, Greece
Tel.: +30 2310 429149